Rekreation

Vi var där och de var där. Igen!

Jag vill dela med mig mig av den fina naturupplevelsen vi fick vara med om i torsdags. Inlägget är en så liten del av hela upplevelsen, men tänk er; Alla sinnen!

Upplevelsen!

Känn doften från havet, känn smaken av vattendroppen på läppen som skvätt upp under båtfärden. Motorn har precis stängts av, en annan båtmotor hörs på avstånd. Vågorna kluckar mot båten. Du hör tumlarna som kommer upp till ytan för att ta luft och vänder dig om mot ljuden. Du måste kisa och till och med hålla handen mot pannan så att skuggan faller över ögonen på grund av solen i väst. Solen värmer mot huden.
Precis som förra gången hade vi precis stannat till vid platsen där vi skulle göra våra dyk då vi hörde det, igen! De där ljuden som när någon kommer upp till ytan för att tömma sin snorkel på vatten och ta ett nytt andetag. Det var tumlarna som den här gången inte var rädda för att komma nära. Hade jag lutat mig utanför båten och sträckt ut handen hade jag kunnat röra dem. De simmade runt i stora cirklar för att vi skulle få chansen att se dem igen och igen. Den här gången var de minst fem stycken som ville hälsa på oss. Längtar till nästa gång vi ses!

Mer att läsa

Kanske lockar det er andra att komma ut i Göteborgs skärgård och vara med om naturens mirakel! Jag kommer snart berätta mer om mitt nya favoritställe för snorkling i Göteborgs norra skärgård.
Läs gärna mitt tidigare inlägg om mitt första möte med tumlarna Naturen när den är som bäst eller läs inlägget Acceptans från familj & vänner med bilder från Björkö.

Nicole Edensbo, 2018-07-21
Öckerö, Sverige

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *