MINDSET,  Reflektion

Acceptans från familj & vänner

Innan jag skriver mer om träningen och det tänkta upplägget vill jag nämna några ord kring den avgörande faktorn till att jag helhjärtat och fullt ut kan ägna så mycket av min tid till min passion.  Jag vill belysa en av de viktigaste förutsättningarna för att jag kunnat, och kan, lägga min energi och åtskilliga timmar på träningen. Det handlar om uppoffring. Det handlar om familj och vänner.

, Acceptans från familj & vänner

Att bli accepterad

Det har inte alltid varit uppskattat när jag inbjudan efter inbjudan tackat nej till enkla träffar, middagar eller en fest. Det är inte självklart att min familj och mina vänner ser det så positivt när jag gör de valen som en satsning innebär när jag gång på gång sätter fridykningen i första hand. Det finns en gräns, det har jag förstått, det har inte varit friktionsfritt. Konsekvenserna är inte alltid de lättaste att hantera. Men även om de inte alltid riktigt förstått hur jag kunnat göra de val jag gjort har de accepterat och respekterat mina val, låtit mig gå min väg och tagit emot mig med öppna armar när jag väl “kommit tillbaka”. Utan acceptans från familj och vänner hade det inte varit detsamma för mig.

Tillgivenhet

 Jag har tur som har dessa människor runt omkring mig, som ser hur viktig fridykningen är för mig och vad den gör med mig. Människor som tillåter mig vara den jag är, som gör det möjligt för mig. Alla har dock sina egna viljor och intressen och det är en balansgång. En fin balansgång mellan känslor. Jag har inte varje gång gjort den bästa avvägningen men om jag varit på väg att tippa har någon hjälpt mig att hitta stabiliteten igen. Tillgivenhet är det ord jag finner som beskriver mina närmaste allra bäst i detta. De är värda all uppskattning. Jag tar inget, och ingen, för givet. …även om det ibland verkar så. Jag är evigt tacksam att få ha dem i mitt liv och att få vara en del i deras liv även om det ofta innebär att jag befinner mig i periferin och att det ibland till och med upplevs att jag försvinner utanför. Utan dem hade jag inte varit den jag är, där jag är, idag och nu.

, Acceptans från familj & vänner

Din gåva är att känna dig älskad

Bilden på nyckelpigan är från en utflykt till Björkö tillsammans med familj och vänner. Nyckelpigan satt på ön och väntade på att jag skulle se den. Genom en vän har jag lärt mig att nyckelpigan kan ha en viss betydelse när det kommer till kärlek.  Jag tycker den passar in nu så vill gärna dela med mig av ett budskap som en nyckelpiga kan symbolisera.

Älska dig själv och världen älskar dig. Någon tänker på dig med kärlek. Din gåva är att känna dig älskad.

, Acceptans från familj & vänner
Foto: Miguel Angel Cruz
Nu

Hela livet handlar om balans och jag tänker göra det jag kan för att balansera det väl. Hitta balansen mellan passionen och livet. Jag låter fridykningen ta en stor del av mitt liv men samtidigt försöker jag ge utrymme till annat när jag kan. Som till exempel att sitta på en ö i skärgården tillsammans med min kärlek, min bästa vän sedan jag var fem och en två dagar ny bekantskap. Ett minne jag får dela, jag hoppas, för alltid.

Mer läsning

Vill du läsa mer och se hur familj och vänner var en del av min upplevelse på VM kan du klicka in dig på inlägget En känslomässig bergochdalbana eller söka i kategorin VM i poolfridykning. I inlägget Förmåga & kapacitet genom passion skriver jag om mina tankar kring förmåga och kapacitet och hur jag tror man hittar den genom passionen.

Nicole Edensbo, 2018-07-16
Göteborg, Sverige

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *