Reflektion,  REKREATION

Optimal fridykarsommar!

Den här sommaren har bjudit på en fridykardröm! I juni hölls VM i poolfridykning där jag tog svenskt rekord två gånger i samma disciplin. Under djupfridykningen nära Vinga fyr i Göteborgs skärgård fick vi besök av tumlare. Den underbara undervattensvärlden i Hummerviken, Öckerö är mitt nya favoritställe för snorkling. Doppet när regnet öste ner i den lilla sjön i de småländska skogarna är ett fantastiskt minne. Jag är född i Östergötland så visst blev det pricken över i:et när jag fick ta på mig monofenan och simma genom termoklinerna i Vättern.
Bäst av allt. Sommaren är lång och det finns fler fantastiska dagar som väntar. Det här inlägget innehåller några av de bilder som hittills tagits ovan och under vattenytan

Hummerviken, Öckerö

, Optimal fridykarsommar!Min syster och hennes kille kom och hälsade på. Vi spenderade alla dagar vid havet. Den här bilden är tagen vid Hummerviken, Öckerö. Det blev en hel del Yoga och huvudstående de dagarna.
, Optimal fridykarsommar!Jag kan liksom inte sluta fascineras över de här varelserna. Så vackra! Om man inte vill bli bränd i ansiktet är mitt tips att skippa närbilderna. Vad är ett hav utan maneter?

, Optimal fridykarsommar!Mitt bästa snorkeltips är Hummerviken, Öckerö. Jag kommer komma tillbaka många gånger och njuta av att uppleva livet under vattnet. Kolla gärna in inlägget Underbara Öckerö, sagolika Hummerviken för mer bilder från Hummerviken.

Stora Lund, Vättern

, Optimal fridykarsommar!Det var så härligt att ta på monofenan och bara njuta av friheten att kunna röra sig obehindrat i det tredimensionella rummet i Vättern. En fantasisk känsla!
, Optimal fridykarsommar!Som vanligt när vi ses sattes de fysiska färdighterna på prov. Huvudstående, handstående, klipphopp, djupdykning… Ja, jag kan lista ett tag till. Men ni förstår nog.
, Optimal fridykarsommar!Underbara Vättern! Till skillnad från tidigare somrar var det över 20 grader Celcius på ytan. 5,6 meter ner var vattnet så kallt att det upplevdes som en vägg när man simmade in i det.

VM i poolfridykning i Belgrad, Serbien

, Optimal fridykarsommar!Nytt Svenskt rekord! Vill du läsa mer om vad som hände under VM kan du söka på andra inlägg eller till exempel läsa de här: En känsloässig bergochdalbana eller Svenskt rekord! Made by me.
, Optimal fridykarsommar!En del av landslaget. Helt underbara människor! Robin passade på att ta nytt personbästa med bara några meter kvar till svenskt rekord. Valle kom på femte plats i A-finalen.

Solnedgång, Öckerö

, Optimal fridykarsommar!Yoga är ett viktigt träningsinslag i min fridykningsträning. Fina bilder blir det också med solnedgången i väst.

Var snäll mot dig själv, var snäll mot andra.

Nicole Edensbo, 2018-08-02
Göteborg, Sverige

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *