Min träning,  TRÄNING & TÄVLING

Variation i träningen

Jag tror på variation i träningen. …att blanda mer explosiva övningar på gymmet med längre löprundor på ensliga grusvägar i skogen till att öva upp förmågan till en lugn, avslappnad och smidig kropp genom yoga och långa andhållningar under ytan och tankarna ingenstans.

, Variation i träningen

Ett juli med gym och löpning

Under juli månad låg fokus på att bygga upp styrka i kroppen igen. Sista månaden Inför VM låg jag lågt med både gymträning och löpning då jag försökte hitta min “lugna kropp” som jag kallar det. Efteråt var det viktigt för mig att komma tillbaka till gymmet och löpningen för att hitta den fysiska styrkan igen. Innan jag började med fridykning var det gymmet som tog en stor del av min tid. Träningen har länge fungerat som en sluss mellan studier/jobb och lugnet hemma. För mig räcker inte fridykningsträningen i pool för att bibehålla den styrka min kropp behöver, därför kompletterar jag med både gym och löpning. På gymmet anpassar jag endel övningar till fridykningen, jag gör det jag tror på som känns bra. Ser fram emot att berätta mer om upplägget som jag påbörjat som jag vill dela med mig av.

, Variation i träningen

…och lugnet

Under juli har jag även tagit upp yogan på riktigt. Yogan är fortfarande relativt ny för mig och jag lär mig nytt varje gång och jag känner skillnaden på smidigheten och lugnet i kroppen. Den kommer jag hålla fast vid. Jag är beroende av den på samma sätt som jag blivit beroende av att känna havet runt min kropp. Framöver vill jag berätta mer om vad yogan gör för mig fysiskt och mentalt för min träning och i livet.

, Variation i träningen

Annan läsning

Är du intresserad av träning och vill få inspiration från en proffsboxare? Läs då gärna Simon Engströms blogg https://simonnitro.se/. I bloggen delar Simon med sig av sitt liv som proffsboxare och allt vad det kräver med träning, kost och mentalitet. Raka motsatsen till fridykning?

 

Var snäll mot dig själv, var snäll mot andra.

Nicole Edensbo, 2018-08-13
Göteborg, Sverige

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *