MINDSET,  Reflektion

Det ska inte krävas en smäll

Den sista tiden har inneburit ett schema som har varit mer eller mindre fullt. Jag har lagt många timmar på träningen utöver den tid jag lägger jobbet. Jag älskar det jag gör!
Med träning och jobb på den nivå jag lägger det på finns det inte så mycket tid kvar till allt annat. “Allt annat” kan vara vad som helst. Det vardagliga. Tid för reflektion. Tid för relationer. Tid för att laga en god middag, sitta ner och äta den tillsammans med någon. Tid för att bara vara och känna.

Någon som inte var med i leken uppmanade att ta det lite lugnt men hos barnet fanns inte en tanke att avsluta leken eller lugna ner sig.

, Det ska inte krävas en smäll

En reflektion

Jag satt vid frukostbordet med min familj. Det var människor i alla åldrar. Några barn hade ätit färdigt och började leka. Ett barn rörde sig på golvet i en lek, krypandes under bord och stolar. Springandes och hoppandes på golvet. Helt och hållet inne i leken. Här och nu. Det verkade inte inte finnas något annat än leken i barnets tankar. Skrattande kröp barnet runt på golvet, jagat, på lek, av ett annat barn. Någon som inte var med i leken uppmanade att ta det lite lugnt men hos barnet fanns inte en tanke att avsluta leken eller lugna ner sig. Det var så roligt! Jag vet inte om barnet ens uppfattade orden.
Barnet var så inne i leken att den fysiska rörelsefriheten i rummet inte hann tas in. Barnet hann, i sin lek, inte sondera rummet. Var är bordskanten? Var ligger mattan? Var finns tröskeln? …och var sticker det ut hyllplan? Så uppslukad av leken ser barnet inte hyllplanet som sticker ut precis i nivå med huvudet. Mitt i barnskrattet kom det en smäll och leken tog ett abrubt slut. Det blev tyst ett litet tag.

, Det ska inte krävas en smäll

Lyft blicken

 Det ska inte krävas en smäll. Med den reflektionen vill jag säga att det är viktigt att vara här och nu samtidigt påminna om att det är minst lika viktigt att lyfta blicken. Sondera rummet.
Ta dig tid att lyssna på de runt omkring dig. Ta dig tid att reflektera över vad de har att säga. De ser saker från en annat perspektiv än du. De kanske ser precis vad du går igenom. Kanske har de själva varit där. Lyssna och tänk.

Tid för dig själv

Ge dig själv utrymme för reflektion idag. Ta dig tid. Sätt dig ner. Hur mår du? Hur känns kroppen? Hur känns sinnet? Andas.
Släpp prestationen.
Vilket rum rör du dig i? Hur ser det ut? Vad ser du inte?
Fråga någon. Ta dig tid att lyssna på svaret.
Försvara dig inte. Förstå svaret.
Bearbeta svaret. Kämpa inte emot.
Acceptera.
Lyssna.

Ta dig tid att lyssna på de runt omkring dig. Ta dig tid att reflektera över vad de har att säga. De ser saker från en annat perspektiv än du.

 

Var snäll mot dig själv, var snäll mot andra.

Nicole Edensbo, 2018-11-03
Göteborg, Sverige

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *