MINDSET,  Reflektion

Skapa förändring

Flera gånger har jag, i tidigare inlägg, skrivit om 110%. Att jag gör lite mer än jag kanske borde. Varför gör jag det? Har jag hittat svaret? Jag försöker förstå. Jag försöker lära mig att se på mig själv och mina handlingar utifrån för att sedan ställa frågorna till mig själv och lära känna mig bättre och göra aktiva val. Jag vill agera istället för att reagera.

Uppslukad av nuet

Precis som det där barnet i det tidigare inlägget (Det ska inte krävas en smäll) blir jag ofta uppslukad av det jag gör här och nu. Det är just det jag gör här och nu som är viktigast, allt annat lämnas till “sen”. Jag är mitt inne i min lek, passionen är så stark att jag inte tar in det som händer runt omkring mig. Jag varken ser, hör eller känner signalerna. Hängivenheten. Det är på gott och på ont. Att ge sig in i något så hängivet för med sig mycket positivt men också andra följder. Jag blir ofta så uppslukad av situationen att jag glömmer bort tid och rum. Jag glömmer allt annat runt omkring mig. Det är en egenskap som gör mig till den jag är. En egenskap som gör att jag presterar som jag gör. Utifrån kan det ses som nonchalant och att man inte bryr sig om annat men det handlar inte om det.
Jag är övertygad om att jag inte är ensam, att det är många som känner igen sig. På sitt sätt.

Jag varken ser, hör eller känner signalerna.

, Skapa förändring

Ibland krävs förändring

I början av året skrev jag att 2019 är året då jag ska bli vän, inte bara, med ordet måttlig utan även innebörden. Det betyder att jag många gånger den senaste tiden har behövt bromsa mig själv även fast drivet inom mig har sagt att “jag klarar lite till, jag vill mer!” Det! Det är för mig en utmaning!
Någon sa till mig att jag har ytspänning på min bägare hela tiden. Att jag inte klarar av en enda rubbning utan att den spiller över. Som när andra delar i livet faktiskt kräver mer tid. Ibland händer det oförutsedda saker som gör att man måste hitta det där utrymmet, den där tiden som vanligtvis inte finns över i schemat. Det är inte hållbart i längden. Att inte ha något extra utrymme i schemat. Det fick mig att inse att jag behövde skapa förändring.

, Skapa förändring

Rensa schemat

Det jag gjorde i höstas var att rensa hela mitt schema. Jag fick inte träna (eller jo, lite. …men mycket begränsat), jag fick inte boka in tävlingar. Det blev istället många promenader som gav utrymme för reflektion, utan prestation. Många gånger var det svårt att inte åka till träningen men det fungerade och nu har jag tillåtit mig själv att komma tillbaka. Jag är tillbaka. Tillbaka med mer energi och inspiration än tidigare! Inför den kommande tävlingen i Riga 9-10 februari har jag sett till att hålla träning och kost på en rimlig och långsiktig nivå. Jag fokuserat på att faktiskt inte göra det där lilla extra utan istället göra 90% och inte mer. Jag har sett till att inte vara för strikt. Snäll mot mig själv. Jag ser så mycket fram emot tävlingen.
Att få andas apnea!

Jag är tillbaka. Tillbaka med mer energi och inspiration än tidigare!

…fortsättning på inlägget kommer på tisdag. Jag tror nämligen jag börjar förstå…

 

Var snäll mot dig själv, var snäll mot andra.

Nicole Edensbo, 2019-01-27
Göteborg, Sverige

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *