Reflektion,  TRÄNING & TÄVLING

Måttligt, lagom, behärskat?

VM var den senaste tävlingen jag ställde upp i, det är med än sex månader sedan. Nu är jag sugen på att tävla igen och det ska jag! Två tävlingar är inplanerade under våren än så länge. I slutet av mars kommer SM hållas i Uppsala. Innan dess kommer jag tävla i Riga. Det är lite mer än en månad kvar. Jag är så redo!

Måttligt

Av olika anledningar har jag de senaste månaderna legat lågt med poolträningen och fokuserat mer på fysisk och mental återhämtning. Jag har en tendens att vilja mycket och ibland blir det för mycket, då kan det vara bra att ta en liten paus och ha lite lägre ambitioner för ett tag. Nytt för i år är att jag ska försöka göra mig bekant med ord som måttligt, lagom, nog, behärskat, modest… Jag lägger till dem och byter ut vissa superlativ ett tag. Bara när jag skriver de nya orden rynkar jag lite på näsan och kisar med ögonen, nästan som om jag ätit något surt eller till och med giftigt. Ordet måttligt använder jag lika gärna som Harry Potter och hans gäng väljer att nämna Ni-vet-vem. Måttligt är ett sånt ord som jag tidigare sagt är det tråkigaste ordet i svenska språket. Det låter till och med tråkigt men 2019 är året då jag och måttligt ska bli vänner.

Nytt för i år är att jag ska försöka göra mig bekant med ord som måttligt, lagom, nog, behärskat, modest…

, Måttligt, lagom, behärskat?

Träningen – mot SM

Under december månad fokuserade jag på styrka. Jag bytte ut poolen mot gymmet, spinningsalen och löpningen. Gymmet jag tränar på ligger i samma byggnad som simhallen och mellan övningarna med tyngderna sneglade jag ner på det turkosa vattnet i 50-metersbassängen längtade. Trots att jag längtade kändes det faktiskt riktigt bra att vara där jag var, med andningsvägararna flera meter ovanför ytan. När jag började med fridykningen tappade jag en hel del muskler så att fokusera på att bygga upp styrkan i kroppen mellan de intensivare perioderna i poolen är, för mig, viktig.

Just nu lägger jag upp min träning mot SM. Det är ungefär tre månader kvar. Jag har i tidigare inlägg (Mitt träningsupplägg) beskrivit ett upplägg jag tror på, det är också mer eller mindre det jag kommer ha i bakhuvudet när jag planerar min träning mot SM. Sist gick det bra. Efter VM har jag gjort nya personbästa och det måste vara ett kvitto på att jag fortfarande utvecklas och blir bättre! Jag ser så fram emot vad 2019 har att ge.

, Måttligt, lagom, behärskat?

Var snäll mot dig själv, var snäll mot andra.

Nicole Edensbo, 2019-01-07
Göteborg, Sverige

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *