TRÄNING & TÄVLING,  VM i poolfridykning 2018

Topp 10 – Blogginlägg 2018

2018 var ett händelserikt år! Erfarenheterna och upplevelserna jag fick genom fridykningen blev många. Tävlingar, naturupplevelser, fantastiska människor och en inre resa som inte är slut än. Resan jag pratar om delar jag med mig av i de länkade blogginläggen längre ner på sidan.

, Topp 10 – Blogginlägg 2018

Tävlingsmässigt började 2018 med att jag åkte till Riga och tävlade. Min tanke var att jag bara skulle åka över, få fridyka, ha roligt och få tävlingserfarenhet. Jag fick mycket mer än så. Bland annat ett gäng medaljer som ett tag fick hänga på spegeln i hallen. I mars byttes de ut mot mina SM-medaljer som kanske inte var lika oväntade men inte hade jag kallt räknat med att alla skulle skulle ha ordet “guld” skrivet på baksidan.

Några månader senare var det dags för VM i Belgrad. Återigen, en fantastisk möjlighet att träffa erfarna fridykare från hela världen, en vecka då jag hade möjlighet att bara andas fridykning. Det var i samband med VM jag började blogga om fridykningen och de upplevelser jag får genom den här fantastiska sporten. På VM tog jag svenskt rekord! Varje tävling har gett mig mer än väntat. Jag kom hem från VM full med inspiration från det jag sett, hört och känt.

, Topp 10 – Blogginlägg 2018
Fotot är taget straxt efter att jag satt det nya svenska rekordet. 210 meter DYN. Foto: Anna Bergengren

All inspiration och erfarenhet jag fått under året ledde till ett eget träningsupplägg som gav nya personbästa. Helt fantastiskt! Sommaren var helt underbar, jag har inte varit med om något liknande. Solen och värmen i både luft och vatten gjorde att timmarna i havet lätt blev många. Västkusten visade sin bästa sida. Jag såg vilda tumlare för första gången, till och med flera gånger.

, Topp 10 – Blogginlägg 2018

Under den snare delen av sommaren blev jag uppmärksammad och fick Tranås kommuns hederspris för mina prestationer inom fridykningen. Det var en bra avrundning på fridykaråret 2018. Hösten blev lugnare träningsmässigt vilket gav utrymme för återhämtning och reflektion. Även om jag började med bloggen först i juni blev det en hel del inlägg under 2018. Nedan följer en lista på de mest lästa inläggen på min blogg under året som gick.

Topp 10 – Blogginlägg 2018

Inläggen öppnas i ett nytt fönster

  1. Förmåga & kapacitet genom passion
  2. Acceptans från familj & vänner
  3. Naturen när den är som bäst
  4. Finalerna mot de bästa i världen
  5. Radiointervju & hederspris – Ovanlig måndag
  6. Mitt träningsupplägg
  7. Balans & personkemi
  8. Tips – Tre steg för att acceptera & gå vidare
  9. Ge varje sekund en ny chans
  10. En mil under ytan

 

, Topp 10 – Blogginlägg 2018

Var snäll mot sig själv, var snäll mot andra.

Nicole Edensbo, 2019-01-11
Göteborg, Sverige

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *