, Tävlingsdag 1 – STA & DNF – nytt PB!
Riga 2019,  Träning & Tävling

Tävlingsdag 1 – STA & DNF – nytt PB!

Första dagen har gått mot sitt slut, 51 atleter, både damer och herrar har tävlat i de två disciplinerna Statisk Apnea (STA) och Dynamisk Apnea utan Fenor (DNF). Vilka prestationer! …och är så nöjd med min första prestation STA!

6:27 minuters STA, nytt personbästa och bronsplats!

STA & PB

Dyket kändes riktigt bra, uppgången var inga problem, en säker uppgång och vitt kort. 6:27 minuters STA, nytt personbästa och bronsplats! Dyket kändes, som många andra tävlingsdyk för mig, riktigt avslappnat. Jag är så nöjd med ett personbästa. Kanske är “måttligtupplägget” något som jag något jag vinner på både på kort och lång sikt.

, Tävlingsdag 1 – STA & DNF – nytt PB!
Uppladdningen innan mitt PB, 6:27 minuter STA.
Ett avslappnat dyk

Hela dyket var riktigt avslappnat, jag hade med mig mycket luft vilket gjorde att hjärtat slog lite snabbare än en vanlig STA men det avtog lite när trycket från lungorna lagt sig.  Efter tre minuter gav Valdemar mig den första tidsangivelsen och så fortsatte det, var trettionde sekund. Kontraktionerna kom väldigt sent jämfört med en träning, vilket kändes riktigt bra. Jag hade kapaciteten! Vid sex minuter bad jag om få tiderna lite oftare genom att ge ett tecken om att jag ville ha det. Tiden rullade på, jag konstaterade att jag hållt andan längre än jag någonsin gjort tidigare och jag gick upp och gjorde ytprotokollet. Under mina tävlingsdyk har jag en förmåga att förtränga om något är jobbigt som inte är viktigt att ta in. Jag fokusererar på det jag ska göra och inget annat. Det gjorde jag idag. Dyket var helt enkelt lyckat, jag är så nöjd! I år är även damklassen är riktigt bra. Damerna som får medalj i STA var generellt bättre än herrarna i STA. Tomas Johansson i mitt lag (det är både en individuell tävling och lagtävling) gjorde bra ifrån sig, 6:34 minuter STA vilket gav honom guld i herrklassen! Grattis Tomas!

Energin var slut

Mitt DNF-dyk var lite speciellt. Jag hade annonserat 117 meter men simmade bara 114 vilket gav mig poängavdrag och ett gult kort. Av någon anledning fick jag för mig att 25/2 är 15…(?!) …vilket gjorde att jag gick upp lite för tidigt. Kroppen var slut på energi och det passade att gå upp på min annonserade längd. Jag tror att den senare prestationen beror på energiintaget under dagen. Min Official Top (OT) i STA låg kl. 13:01 och DNF 18:20 vilket inte var optimalt för mig med tanke på hur jag brukar lägga upp matintaget under tävling.

, Tävlingsdag 1 – STA & DNF – nytt PB!
Lunch
Bra erfarenhet & ny dag imorgon!

Erfarenheten jag får av detta är jättebra! Den här tävlingen är perfekt att ha med sig till SM som kommer ha precis samma upplägg. STA och DNF första dagen och DYN andra. Jag hade kunnat sitta här och skriva hela natten men så blir inte fallet. Imorgon är det andra och sista tävlingsdagen. Det är dags för DYN. Min OT är 11:47 men bussen från hotellet går vid 08:00. Så dags att sova!

Var snäll mot dig själv, var snäll mot andra.

Nicole Edensbo, 2019-02-09
Riga, Lettland

5 Comments

  • Nicole Edensbo

   Tack Olov! Det är så roligt att du tycker om att läsa bloggen. Nu har jag gjort ett nytt inlägg. Tävlingsdag 2 – DYN! 🙂
   Hoppas din träning går bra och att du håller den på en hållbar nivå.

 • Dena Parsa

  How pleasant and interesting to read and follow you (by translation) why don’t you write your blogs in English????
  I think a lot of nine Swedish would like to follow your blog as well❤️

  • Nicole Edensbo

   Oh, Dena! Thank you! The English post is on its way. Probably tomorrow the post will be there in English as well. I’ll let you knoe when it’s published.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *