Riga 2019,  Träning & Tävling

På väg till Riga!

Nu är jag äntligen på väg till Riga! Sitter här på flygplatsen med två väskor som är tyngre än vad de enligt flygbolaget borde vara men det finns en rimlig anledning till det. Om två timmar flyger jag i luften över Östersjön. Tävlingshelgen har precis börjat!

, På väg till Riga!
Boarding.

Stor lungvolym = Tung väska

När jag tävlar i de dynamiska grenarna har jag ungefär fem kilo vikter vikter på mig. Det är för att kunna vara neutralt viktad i poolen efter att jag tagit mitt andetag och toppat med ytterligare luft genom att packa ner den i lungorna. Min lungvolym är lite drygt sex liter så det tar sitt lilla tag att få ner luften. Utan pack får jag ner drygt fyra liter luft. Det innebär att när jag packat lungorna har jag ungefär 50% utöver min egentliga lungvolym att använda mig av under dyket. Superbra om man ska hålla andan länge. Vikterna fördelar jag över höften och halsen. De mesta av vikten hänger runt halsen eftersom luftens flytkraft i lungorna är den som påverkar mycket. Det här innebär att de där vikterna också tas med till de flesta poolträningarna om det inte står endast “STA” på schemat.

Tävlingsmaten

Närmare inpå och under tävlingar är jag noggrannare och mer selektiv med vad jag äter. Det innebär att jag alltid tar med mig min egen mat till tävlingar för att ha möjligheten att äta det jag vill och det jag tror på. Normalt äter jag ganska annorlunda mot de flesta så det passar mig bra att ha med eget. Ska man vara borta över en helg såhär innebär det att väskan fylls med lite alla möjliga livsmedel. Avokado, nötter, frön, fikon, citron, tahini, ruccola och en massa annat. Jag väljer att äta ganska energität mat när jag tävlar. Eftersom platsen är reserverad för luften i lungorna. Imorgon är första tävlingsdagen. Jag njuter redan av varje sekund.

, På väg till Riga!
Dagens frukost.

Var snäll mot dig själv, var snäll mot andra.

Nicole Edensbo, 2019-02-08
Arlanda Airport, Sverige

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *