, Riga Freediving Cup 2019
Riga 2019,  Träning & Tävling

Riga Freediving Cup 2019

De större tävlingarna brukar lämna ett stort tomrum efter sig när de är slut. När jag lämnar en helg då jag kunnat ägna mina tankar åt fridykningen fullt ut tar det lite tid att ställa om. Så är det även med den här tävlingen. Upplevelserna och intrycken behöver absorberas och bearbetas.

Mentalt kvar ovan molnen

Jag är hemma i Göteborg igen. Fysiskt är jag hemma. Mentalt har jag inte släppt Riga. Inte riktigt än. Kanske är jag kvar i luften. Någonstans ovan molnen där himlen alltid är klar. Det är en omställning att komma hem. Jag har andats bara fridykning i mer än tre dygn. Tre dygn då inget är viktigare än förmågan att vara helt avslappnad med total kroppskontroll, där tankarna är rena och fokuserade. Där varje handling är medveten och förberedande inför den kommande prestationen, där starten är tidsbestämt, med sekunders noggrannhet, innan klockan börjar ticka och kroppen ska klara sig så länge som möjligt utan några andetag.

, Riga Freediving Cup 2019
Stämningen under tävlingen

Jag slås av den positiva stämningen, den gemenskap och vänskap som finns mellan atleter, domare, säkerhetsdykare, fotografer…ja alla inblandade i den här tävlingen. Andra tävlingar har jag beskrivit så fulla av fokus och koncentration att det känts som att stämningen fått luften i simhallen att vibrera. Den här tävlingen har varit på samma sätt men ändå annorlunda. Fokuset och koncentrationen var där men stämningen så glädjefylld. Den goda energin kunde inget annat än spridas som mjuka vågor genom luften och vattnet, som massage för själen.

Mina prestationer

Som helhet är jag väldigt nöjd med helgen. I STA gjorde jag nytt PB med tiden 6:27 minuter vilket gav mig ett en tredjeplats. I DYN simmade jag 181 meter, det gav mig en andraplats. I DNF kom jag på en sjätte plats. I totalen tog jag hem silvret med 223,4 poäng. Det var 53,5 poäng efter guldmedaljören och 25,4 poäng före bronsmedaljören. Ett brons, två silver, gåvor i form av diverse fridykarutrustning, erfarenhet, glädje och glöd är det jag tar med mig till nästa stora tävling som väntar. Det är SM! Bilden nedanför är från tävlingens avslutningsceremoni då medaljerna för helgens prestationer delades ut.

, Riga Freediving Cup 2019
Foto: Tritonsub
Glädje, Energi & Fokus

För tionde året i rad arrangerades i år Riga Freediving Cup. Organisatören passade på att uppmärksamma två atleter som varit med alla tio år sedan de startade. Många atleter kommer igen år efter år. Det är något speciellt med glädjen, energin, fokuset, gemenskapen och respekten mellan alla atleter. För mig var det andra gången jag var med och jag planerar redan för att vara med igen nästa år. Hela arrangemanget är mycket väl organiserat. För mig som enskild atlet fungerade allt utan några problem. Nu fokus mot Svenska Mästerskapen i Poolfridykning 2019, 30-31 mars i Uppsala.

, Riga Freediving Cup 2019
Bilden är från den avslutande ceremonin tagen tillsammans med några av de andra medaljörerna.
Mer läsning?

Vill du läsa mer om tävlingen i Riga finns mina tidigare blogginlägg i samma kategori “Riga 2019”. De är även länkade till nedan. Inläggen öppnas i nya fönster.

Var snäll mot dig själv, var snäll mot andra.

Nicole Edensbo, 2019-02-12
Göteborg, Sverige

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *