Träning & Tävling,  VM i poolfridykning 2018

Kvalen klara – nu återstår finalerna!

Den sista kvaldagen är över. Idag tävlade vi i STA – Statisk Apnea. Konkurrensen var hård och jag är vidare i final! Det är dock fortfarande oklart om jag kommit vidare till A- eller B-final då de slutliga resultaten inte publicerats än.

6:02 min Statisk Apnea

Jag gjorde ett dyk med ett resultat på 6:02 min som jag är riktigt nöjd över med tanke på att det var många andra atleter som underpresterade eller rev ut sig. Det kan ha berott på att vattentemperaturen var kallare än många är vana vid. Just i STA är det en avgörande faktor så det är viktigt att ha en plan för hur man ska hålla den temperatur man känner sig bekväm med i dyken. Bilden nedan är från en träning tidigare i våras.

, Kvalen klara – nu återstår finalerna!
Foto: Peter Johnsen
Protester

Det verkar som att domarna har haft mycket att göra efter tävlingarna idag då de slutliga resultaten fortfarande inte har publicerats. Vad jag vet har det kommit in en del protester gällande domsluten på ytprotokollen som gör att de slutliga resultaten är sena. Troligtvis har det även lämnats in protester på protesterna, så vi får se var detta bär av först imorgon. En protest kan t.ex. gälla ytprotkollet som en domare ansåg inte vara OK vilket innebär rött kort och noll poäng men som atleten sedan protesterade mot.

Stolt coach

Jag vill passa på att uppmärksamma min coach (och elev) Valdemar Karlsson (Valle) som tog sig vidare till A-final i STA som hålls på lördag med resultatet 7:47 min.

Dagens sändning – STA

Om ni vill kan ni se dagens kvaltävlingar i videon här nedanför. Mitt dyk startar 3 h och 2 min in i filmen. Valle startar efter 3 h och 30 min in i filmen. Jag coachar.

Morgondagen sändningar hittar ni via den här länken. Belgrade 2018 – Day 4 – DNF-finals .

Nicole Edensbo, 2018-06-27
Belgrad, Serbien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *