TRÄNING & TÄVLING,  VM i poolfridykning 2018

Finalerna mot de bästa i världen!

Imorgon är det dags för finaler i DYN! Jag är en av atleterna som tävlar i A-finalen om medalj. Det är helt sjuk! OT 09:45.

Min final imorgon

Jag börjar nu förstå att mitt dyk som jag gjorde i kvalet var riktigt långt! Jag är bästa svenska genom tiderna i DYN och som det ser ut nu, topp tio i världen genom tiderna. Min official top (start) i finalen är 09:45 imorgon fredag. Sändningarna från VM börjar straxt innan 09:00 imorgon. Det jag ska ha är ett bra dyk och ett vitt kort. Jag längtar efter att få höra min nedräkning från två minuter.

För att få tips om hur man tar sig igenom svåra situationer, läs gärna Tips – Tre steg för att acceptera & gå vidare.

Dagens DNF-finaler

Idag var det DNF-finaler som gällde! Jag kom på 13:e plats i kvalet och missade precis min B-finalplats. På ett sätt känns det skönt! Idag hade jag möjlighet att lägga all fokus på min coach som enda svensk i DNF-final. Valle gjorde 166 m vitt kort, som coach jag är supernöjd!

För att läsa mer om fridykning som tävlingsform kolla in sidan Tävlingsfridykning där jag förklarar lite mer vad det handlar om.

Svenska landslaget – 100% vita kort hittills

Från Sverige är vi sex atleter som tävlar. Från min klubb, Juniordykarna, är det jag, Valle, Sofia Tapani och Linda Stenman. Robin Gunnarsson är från Linköpings Sportdykarklubb och Tomas Jonsson från fridykarklubben Stockholm Apnea. Alla prestationer har gett vita kort hittills. Bra jobbat allihopa! 🙂 Det betyder att vi regelmässigt har gjort allt felfritt och ingen av oss har gått över gränsen för vad vi klarar av. Det är det fridykning handlar om för mig. Att pressa sina gränser men inte gå över dem. Att ha kontroll och vara medveten.

, Finalerna mot de bästa i världen!
Foto: Jimmy Fonager Justesen

Nicole Edensbo, 2018-06-28
Belgrad, Serbien

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *