ANDNINGSÖVNINGAR & TIPS,  TRÄNING & TÄVLING

I Fas 3 – Mot nya tävlingar

Som jag nämnde i mitt tidigare inlägg är jag mitt uppe i mitt träningsupplägg. Med fem veckor kvar till tre official tops (OT) är jag mitt uppe i Fas 3 som innebär jag fokuserar på att hitta mina längre dyk.

En av fyra faser

Kortfattat kan jag beskriva det som att Fas 1 och Fas 2 ligger fokus på att bygga upp fridykarkroppen. Under Fas 3 börjar jag toppa mer, jag gör längre dyk. Som man kan se i diagrammet ligger det mest fokus på O2-träningen under Fas 3. Längderna ökar samtidigt som jag minskar antalet repetitioner. Jag hinner ju helt enkelt inte lika många repetitioner när dyken tar längre tid. Det är även ett bra tillfälle att fila på tekniken, både simteknik men även på avslappningstekniken. Enligt upplägget är gymträningen nu utesluten och CO2-träningen trappas snabbt ner. Den totala träningsmängden är den samma som innan. Detsamma gäller mängden löpning och yoga som funnits med sedan första veckan., I Fas 3 – Mot nya tävlingar

Kom ihåg passionen

Jag vet att när träningen varit intensiv ett tag är det viktigt att vara lyhörd för hur kroppen känns och att vara noggrann med att i tankarna alltid ha med sig att glädjen i träningen och kärleken till fridykningen är det som är viktigast. Utan glädje och kärlek finns inte passionen kvar. Det är passionen som ger det lilla extra när det väl gäller så den är viktig att vårda. Träningen får inte bli ett måste. Det är av den anledningarna till att jag i Fas 4 medveten väljer att trappa ner träningsmängden. För att få utrymme att bara leka och släppa prestationen. Hitta ursprunget. Passionen!

, I Fas 3 – Mot nya tävlingar
STA är något jag verkligen kan längta efter om det tar för lång tid mellan tillfällena. Det är så rofyllt och intensivt på samma gång. Fantastiskt!
Spännande att se vad upplägget ger!

Jag har tidigare inte haft något speciellt upplägg utan mest bara tränat det jag känt för när jag suttit vid poolkanten och väntat på att få omge mig av vattnet i poolen. Det ska bli spännande att se vad det här upplägget ger. Just nu är mina personbästa följande STA – 6:22 min, DNF – 130 meter, DYN – 210 meter. Jag vet att jag snart putsar till de där sifforna. Frågan är bara med hur mycket.

När den här veckan är slut kommer jag troligtvis kunna summera träningsveckan såhär:

 • Måndag
  O2 – 4×125 meter, DYN
 • Tisdag
  Teknik – 30×25, DNF
 • Onsdag
  Teknik – 30×25, DNF
  Mängd – 10×50, DYN
 • Torsdag
  Yoga
 • Fredag
  Vila
 • Lördag
  Löpning – 45 minuter
 • Söndag
  O2 – +6 min, STA
  O2 – +100xX, DNF
Mer läsning?

Är du intresserad av att läsa om mina inlägg från VM? Läs i sådana fall gärna: Svenskt rekord! Made by me. eller En käsnlomässig berochdalbana .
Tips på andra populära inlägg är: Mindfulness är A & O, Att acceptera & gå vidare och Förmåga & kapacitet genom passion.

Var snäll mot dig själv, var snäll mot andra.

Nicole Edensbo, 2018-09-29
Göteborg, Sverige

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *